X

Αμυγδαλόπιτα

Η συνταγή για την πιο νόστιμη αμυγδαλόπιτα.

Υλικά

350 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

3 φρυγανιές κοπανισμένες

300 γρ. ζάχαρη

8 αυγά

1 1/2 κουταλάκι μπέικιν

ξύσμα ενός λεμονιού

1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ

αλάτι

Για το σιρόπι:

350 γρ. ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

χυμό 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση

Σε ένα σκεύος χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Διαλύουμε το μπέικιν στο κονιάκ, το προσθέτουμε στο μείγμα μας και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα, τις φρυγανιές και το ξύσμα του λεμονιού.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.

Βουτυρώνουμε μία φόρμα με έλασμα, ρίχνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε (μόνο από κάτω ο φούρνος) στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.

Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ήδη ετοιμάσει.

Σιρόπι: Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι μας και προσθέτουμε το λεμόνι.

Επίσης...

3 προτάσεις για ωραίες μαρμελάδες

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις συνταγές για νόστιμες μαρμελάδες φρούτων.

2+1 συνταγές για υπέροχους κουραμπιέδες

Δείτε εδώ τρεις συνταγές που θα κάνουν το σπίτι να μοσχομυρίσει.

Περισσότερα από

Γλυκά

Οι προτάσεις μας για νόστιμους μπακλαβάδες

Με φιστίκι, καρύδι ή και ταχίνι, όπως και να τον απολαύσεις ο μπακλαβάς είναι πάντα ένα από τα αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά.

3+1 συνταγές για καρυδόπιτα

Μία παραδοσιακή και τρεις διαφορετικές συνταγές για το αγαπημένο επιδόρπιο.

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.