X

Κοπεγχάγη

Η συνταγή για την πιο νόστιμη Κοπεγχάγη.

Υλικά

500 γρ. φύλλο (που χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε μπακλαβά κ.λπ.)

250 γρ. βούτυρο

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα φρυγανιά τριμμένη

3 κούπες αμύγδαλα ή καρύδια

6 αυγά

1-2 κουταλάκια κανέλα

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Για το σιρόπι:

3½ κούπες ζάχαρη

1 κουταλιά κανέλα

2 ½ κούπες νερό

1 κ.σ. λεμόνι

Εκτέλεση

Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα.

Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το μπέικιν και την κανέλα σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε το κονιάκ με τα αμύγδαλα και ρίχνουμε λίγη φρυγανιά-λίγη μαρέγκα κ.ο.κ. και ανακατεύουμε ελαφρά.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα, καλά βουτυρωμένα, ρίχνουμε το μίγμα και το στρώνουμε.

Βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω και χαράζουμε από πάνω.

Ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.