Υλικά
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
2 κ.γ. σόδα
1 φλιτζ. νερό
500 γρ. σιμιγδάλι (χοντρό)
3 κεσεδάκια γιαούρτι
ξύσμα από μισό λεμόνι και πορτοκάλι
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
4 φλιτζ. νερό
4 φλιτζ. ζάχαρη
φλούδα από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το νερό, τη σόδα, το ξύσμα, τη βανίλια και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε για 2 λεπτά με σύρμα, βουτυρώνουμε ένα ταψί, τοποθετούμε το γλυκό μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 50 λεπτά.
Όταν σιροπιάσουμε το γλυκό μας, θα πρέπει το σιρόπι να είναι ζεστό και το γλυκό χλιαρό.
Αν θέλουμε, μπορούμε να το πασπαλίσουμε με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.