X

Κανταΐφι με Κρέμα

Η συνταγή για το πιο νόστιμο κανταΐφι με κρέμα.

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κανταίφι

1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα:

3 1/2 φλιτζάνια γάλα

3/4 φλιτζανιού σιμιγδάλι χοντρό

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 βανίλιες

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη

3 φλιτζάνια νερό

1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Πρώτα φτιάχνουμε την κρέμα. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να αρχίζει να πήζει η κρέμα μας.

Την αποσύρουμε από τη φωτιά, γιατί όσο κρυώνει πήζει περισσότερο και την αφήνουμε να κρυώσει.

Κατόπιν φτιάχνουμε το σιρόπι βραζοντάς το για 7 λεπτά.

Σε ένα βουτυρώμενο ταψάκι στρώνουμε ανοίγοντας καλά το μισό κανταΐφι, απλώνουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.

Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδίσει καλά.

Όταν είναι έτοιμο το περιχύνουμε με το σιρόπι.

Μπορούμε να γαρνίρουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης ή λίγη καρυδόψιχα τριμμένη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.