Υλικά
1 κιλό καρυδάκια μικρά και τρυφερά
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
λεμόνι
γαρίφαλα
ασβέστη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρυδάκια (προσοχή μόνο με γάντια γιατί θα μαυρίσουν τα χέρια σας) και τα τρυπάμε με μια χοντρή βελόνα.
Αν δεν τρυπιέται εύκολα δεν είναι κατάλληλο για γλυκό γιατί θα είναι σκληρό.
Τοποθετούμε τα καρυδάκια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό για 3 μέρες αλλάζοντας το νερό κάθε μέρα.
Φτιάχνουμε ένα αραιό διάλυμα ασβέστη νερό (ασβεστόνερο) και τοποθετούμε σε αυτό τα καρυδάκια για 2 ώρες.
Ξεπλένουμε καλά από το ασβεστόνερο και τα βράζουμε 5 διαδοχικές φορές από πέντε λεπτά για να ξεπικρίσουν.
Αφήνουμε τα καρυδάκια πάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν 2-3 ώρες.
Καρφώνουμε ένα γαρίφαλο στο καθένα καρυδάκι (αν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του γαρίφαλου βάλτε σε μια γάζα λίγα γαρίφαλα τοποθετήστε τα στην κατσαρόλα με το γλυκό και στο τέλος πετάξτε τα).
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα καρυδάκια. Βράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το χυμό από ένα λεμόνι.
Αφήνουμε το γλυκό για 24 ώρες στην κατσαρόλα και αν δεν έχει δέσει καλά το ξαναβράζουμε την επόμενη.