Υλικά
Υλικά για 6 άτομα
20 μαρεγκάκια έτοιμα και 2-3 ακόμα για το σερβίρισμα
300 γρ. τυρί κρέμα
100 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζαχαρούχο γάλα
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 φλιτζ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο
½ φλιτζ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο, καβουρδισμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό του λεμονιού και το ξύσμα μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μίγμα.
Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε το γλυκό.
Στραγγίζουμε το βύσσινο από το σιρόπι του (το κρατάμε στην άκρη για βυσσινάδα).
Μέσα σε ένα όμορφο διάφανο σκεύος τοποθετούμε τα μισά μαρεγκάκια, ελαφρώς σπασμένα.
Πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης, στρώνουμε κουταλιές κρέμας και ρίχνουμε εδώ κι εκεί βύσσινα.
Κάνουμε μια δεύτερη στρώση με μαρεγκάκια, πασπαλίζουμε με φιστίκια Αιγίνης, την υπόλοιπη κρέμα και βύσσινα.
Τέλος, διακοσμούμε με μερικά μαρεγκάκια ακόμα και λίγο φιστίκι. Σερβίρουμε αμέσως.
Tip
Το βύσσινο είναι ενδεικτικό. Βάζουμε όποιο γλυκό του κουταλιού θέλουμε. Αν είναι σε μεγάλα κομμάτια, όπως το νεραντζάκι, απλά το ψιλοκόβουμε.