Υλικά
Grand Marnier ή κονιάκ για το παντεσπάνι
1 φλιτζ. αμύγδαλο τριμμένο και καβουρδισμένο
Για την κρέμα
4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
2 κ.σ. νεσκαφέ
Για το παντεσπάνι
4 αβγά
1 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. φαρίνα
1 βανίλια
3 κ.σ. γάλα
1½ κ.σ. νεσκαφέ
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το παντεσπάνι.
Βάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180°C για 20' περίπου, μέχρι να πάρει ένα ρόδινο χρώμα.
Στο μεταξύ, χτυπάμε τα υλικά της κρέμας στο μίξερ και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Κόβουμε το παντεσπάνι εγκάρσια στα 3 και ραντίζουμε τα 3 κομμάτια με Grand Marnier.
Στην πιατέλα που θα σερβίρουμε την τούρτα βάζουμε πρώτα μια ροδέλα παντεσπάνι, από πάνω κρέμα και αμύγδαλα και συνεχίζουμε εναλλάξ με παντεσπάνι κρέμα και αμύγδαλα.
Με την κρέμα που θα μείνει θα καλύψουμε όλη την τούρτα και θα πασπαλίσουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο.
Βάζουμε την τούρτα για 1-2 ώρες στο ψυγείο, να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Tip
Για ένα ντεκόρ που δίνει και γεύση, παγώνουμε μια κουβερτούρα ή οποιαδήποτε σοκολάτα για ½ ώρα στην κατάψυξη και με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες τρίβουμε στρογγυλές φλούδες επάνω στην τούρτα.