Υλικά
2 ποτήρια χλιαρό νερό
2 κ.γλ. ζάχαρη
½ κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
3 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνι
γλυκό του κουταλιού για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη διαλύουμε με το χέρι μας τη μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να πάρουμε έναν σφιχτό χυλό.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με πετσέτα και αφήνουμε τον χυλό να φουσκώσει για 30'.
Το μυστικό είναι να τηγανίσουμε τις τηγανίτες σε μικρή κατσαρόλα ή σε κατσαρόλι.
Γεμίζουμε με ελαιόλαδο μέχρι τη μέση και μόλις κάψει το λάδι κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και ρίχνουμε κουταλιές από το μίγμα, όχι πάνω από 3 κάθε φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού.
Τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Τις σερβίρουμε με το γλυκό κουταλιού που μας αρέσει.
Tip
Όλα τούς ταιριάζουν: μέλι, κανέλα, μαρμελάδα, γλυκά του κουταλιού ή το σιρόπι τους που έχει ξεμείνει στο βάζο, πετιμέζι, πραλίνα σοκολάτας, τριμμένοι ξηροί καρποί, ακόμα και ανθότυρο ή κάποιο κίτρινο τυρί!