Υλικά
24 σαβαγιάρ τα λεπτά (όχι τα πλατιά) σπασμένα σε 4 κομμάτια το καθένα
5 ποτήρια του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1 ½ ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ½ ποτήρι του νερού νισεστέ (κορν φλάουρ)
2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
Για τη διακόσμηση:
400 γρ. σαντιγί
αμύγδαλα χοντροκομένα και καβουρδισμένα
φετάκια η μικρά κυβάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε το μισό κρύο χυμό πορτοκαλιού με το νισεστέ να διαλυθεί καλά. Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το μισό χυμό πορτοκαλιού να ζεσταθεί, καλά, και στο τέλος ρίχνουμε και το ξύσμα.
Προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα το κρύο διαλυμένο μείγμα, και ξαναβάζουμε στη φωτιά να δέσει όλο μαζί ανακατεύοντας συνεχώς να γίνει μια πολύ πηχτή κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε απαλά για να κρυώσει πιο γρήγορα και να μην κάνει κρούστα στην επιφάνεια.
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε τμηματικά ανακατεύοντας συγχρόνως τα κομμένα σαβαγιάρ.
Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψάκι, το βρέχουμε εσωτερικά (για να μην κολλήσει το μείγμα), και αδειάζουμε μέσα σε αυτό όλο το υλικό της κρέμας που είναι ακόμα χλιαρό και το στρώνουμε με μια σπάτουλα να είναι επίπεδο.
Το αφήνουμε εκτός ψυγείου να πέσει η θερμοκρασία και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.
Καλά θα είναι να μείνει μια νύχτα να τραβήξουν και τα σαβαγιάρ τα υγρά και να ομογενοποιηθούν με το μείγμα.
Κατόπιν, σε μια μεγάλη πιατέλα αναποδογυρίζουμε το ταψάκι με το μείγμα το κρύο πλέον, παίρνουμε τη σαντιγί και την στρώνουμε πλούσια από επάνω και γύρω γύρω.
Στολίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα ή φετάκια από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.