X

Καρυδότουρτα με Ελαιόλαδο

Πώς θα φτιάξετε μία υπέροχη καρυδότουρτα με ελαιόλαδο.

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

1 ποτήρι λάδι

1 ποτήρι ζάχαρη μαύρη

4 αυγά

1 ποτήρι γάλα φρέσκο

1/2 φλιτζανάκι κονιάκ

2 κουταλάκια μπέικιν

3 κουταλιές κακάο σκόνη

2 φλιτζάνια καρύδια χοντροκομμένα

2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα

Για την κρέμα:

3 κουταλιές αλεύρι φαρίνα

3 κουταλιές κορν φλάουρ

βανίλια

2 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη

5 ποτήρια γάλα

1 κρέμα γάλακτος

2 κουταλιές κακάο, καλής ποιότητας (αν θέλουμε να γίνει σοκολατένια η κρέμα)

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι νερό

1 ποτήρι ζάχαρη (το βράζουμε για 3 λεπτά)

Γαρνίρισμα

1 σαντιγί φυτική

καρύδια

Εκτέλεση

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά.

Προσθέτουμε τα αυγά και σιγά σιγά όλα τα υλικά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ταψιά ίσου μεγέθους Νο 26 ντυμένα με λαδόχαρτο και λαδωμένα, αλευρωμένα, και ψήνουμε τα κέικ στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.

Μέχρι να ψηθούν τα κέικ, ετοιμάζουμε την κρέμα.

Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας, τη βάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Μετά τη βάζουμε σε ένα μπολ με σελοφάν κολλημένο πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα, μέχρι να κρυώσει.

Όταν ψηθούν τα κέικ τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα βγάζουμε από τα ταψιά.

Βάζουμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα το ποτίζουμε σιρόπι και του βάζουμε την κρέμα.

Βάζουμε και το άλλο κομμάτι κέικ, το ποτίζουμε και αυτό σιρόπι και από πάνω στολίζουμε με τη σαντιγί και τα καρύδια.

Την αφήνουμε στο ψυγείο μερικές ώρες και μετά σερβίρουμε.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.