Υλικά
Για το παντεσπάνι
1 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φλιτζ. ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζ. αλεύρι
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σιρόπι:
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 ροδέλα φλούδα λεμονιού
Για την κρέμα:
1 φλιτζ. ζάχαρη
3 κ.σ. κορν φλάουρ
1 κρόκος αυγού
ξύσμα και χυμό από
1 λεμόνι
1 φλιτζ. ζεστό νερό
1 κ.σ. βούτυρο
Για το στόλισμα:
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη με 2 κ.σ. άχνη
1 κ.σ. βούτυρο
λίγη χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το παντεσπάνι.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, στη συνέχεια ένα ένα τα αυγά, το ξύσμα και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ εναλλάξ με το γάλα.
Ρίχνουμε σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι 28 εκ. και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι όταν το βυθίζουμε στο κέικ, στους 175 βαθμούς.
Όταν ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε οριζόντια σε δύο κομμάτια.
Βράζουμε για 5 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Ετοιμάζουμε την κρέμα, βάζοντας σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, τον κρόκο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, και το κορν φλάουερ, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό νερό.
Βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα και στο τέλος ρίχνουμε και το βούτυρο.
Σε πιατέλα βάζουμε το ένα κομμάτι από το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με το μισό σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα, τοποθετούμε το άλλο μισό κομμάτι και το υπόλοιπο σιρόπι.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ρίχνουμε την άχνη και το βούτυρο, ανακατεύουμε να γίνει ένα λείο μείγμα και καλύπτουμε το πάνω και τα πλαϊνά της τούρτας.
Στολίζουμε με λίγη χρωματιστή τρούφα.