X

Τούρτα με Γέμιση Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξετε μία νόστιμη τούρτα με γέμιση γιαουρτιού.

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά (μεγάλα)

4 κ.σ. νερό

160 γρ. ζάχαρη

160 γρ. αλεύρι

1/2 κουταλάκι μπέικιν

2 βανίλιες

αλάτι μια πρέζα

Για τη γέμιση:

250 ml γάλα

200 γρ. ζάχαρη

4 κρόκους αυγών

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 βανίλιες

8 φύλλα ζελατίνης (14 γρ.)

500 ml κρέμα γάλακτος (κρύα)

500 γρ. γιαούρτι (στραγγιστό)

200 γρ. ροδάκινο κομπόστα (μικρά κομματάκια)

Για το σερβίρισμα:

ζάχαρη άχνη ή σαντιγί

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι, χτυπάμε αρκετή ώρα τα αυγά με τη ζάχαρη, να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε και το νερό, τις βανίλιες, το αλάτι, το μπέικιν, το αλεύρι και χτυπάμε για 3-4 λεπτά.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο για 30 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.

Για την κρέμα, βάζουμε της ζελατίνες μέσα σε ένα μεγάλο μπρίκι με λίγο κρύο νερό, όσο για να μουσκέψουν για πέντε λεπτά.

Έπειτα βάζουμε το μπρίκι μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα με βραστό νερό και λιώνουμε τη ζελατίνη. Χτυπάμε τους κρόκους από τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες.

Ζεσταίνουμε ελαφρώς, αποσύρουμε από τη φωτιά και αμέσως ρίχνουμε μέσα τη λιωμένη ζελατίνη ανακατεύουμε λίγο και αφήνουμε μέχρι να πάει σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φουσκώσει και προσθέτουμε μέσα το γιαούρτι και το ξύσμα λεμονιού.

Αφού κρυώσει το μείγμα με τη ζάχαρη και τους κρόκους, το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε.

Βάζουμε μέσα και τα κομματάκια από την κομπόστα και ανακατεύουμε.

Όταν κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε οριζόντια στη μέση και το βάζουμε στο κάτω μέρος, σε μια φόρμα με τοιχώματα ή με στεφάνι που βγαίνει.

Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση, στρώνουμε λιγάκι να γίνει ίσιο και βάζουμε και το άλλο κομμάτι από το παντεσπάνι.

Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες και όταν θέλουμε να το σερβίρουμε προσθέτουμε από πάνω άχνη ή γαρνίρνουμε με σαντιγί.

Επίσης...

Τάρτα Μπισκότου µε Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις τάρτα μπισκότου με κρέμα γιαουρτιού.

Δροσερό Γλυκό Ψυγείου με Κεράσια

Πώς θα φτιάξεις ένα θαυμάσια δροσερό γλυκό ψυγείου με κεράσια.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το πιο Γρήγορο Γλυκό σε Ποτήρι

Έχει γεύση από πραλίνα φουντουκιού και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Γλυκό Ανθότυρο με Άρωμα Καφέ

Μια κρέμα με ταυτότητα ελληνική, με μια αδιόρατη ξινούτσικη νότα, που κάνει ακόμα πιο ανάλαφρο το αποτέλεσμα και παντρεύεται ιδανικά με τις σταφίδες, τον καφέ και τη σοκολάτα.

Γλυκό Ψυγείου με Σύκα και Παστέλι

Νοστιμότερο από το παγωτό, ούτε παγωμένο ούτε ζεστό, αυτό το σεμιφρέντο είναι μαγικό όλες τις ώρες και κλείνει ιδανικά ένα δείπνο.

Πανακότα με Γιαούρτι και Πεπόνι

Ένα γλυκό με λίγες θερμίδες, για όσους κάνουν δίαιτα, αλλά και για όσους θέλουν να γλυκαθούν ανάλαφρα.

Παγωτό Γιαούρτι με Καρύδια και Μέλι

Το κλασικό γιαούρτι με μέλι και καρύδια μπορεί να φορέσει τα καλοκαιρινά του και να γίνει ένα πανεύκολο παγωτό.

Ονειρεμένο Γιαουρτογλυκό με Ανανά

Τρώγεται σαν χάδι, με γεύση από τα παλιά γλυκά της παιδικής μας ηλικίας.

Φραουλένια Κρέμα Πάνω σε Αφράτη Βάση

Αιθέριο και ελαφρύ γλυκό, που γίνεται ακόμα πιο ανάλαφρο χάρη στη βάση από φρυγανιές, όπως την εφηύραν οι μαμάδες τη δεκαετία του '70.

Η Παγωμένη Μπόμπα της Γιαγιάς

Όταν το δοκίμαζες, ξεχνούσες κάθε λαχτάρα για έτοιμο παγωτό.

Γλυκό με Γεύση Λεμόνι και Σοκολάτα

Ζουμερό σιροπιαστό κέικ στη βάση, κρέμα λεμόνι και επικάλυψη σοκολάτας, ένα γλυκό για όλες τις ώρες.

Μoυς Καφέ με Σπιτική Πραλίνα Αμυγδάλου

Τίποτα δε συγκρίνεται με τη γεύση της πραλίνας που φτιάχνεται γρήγορα και εύκολα με σπιτική καραμέλα.

Γλυκό με Μασκαρπόνε και Ροδάκινα

Το μασκαρπόνε είναι η μαγική λέξη για τη νοστιμιά των γλυκών ψυγείου.