Υλικά
2 φλιτζ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. ζάχαρη
¾ φλιτζ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζ. χοντροτριμμένη αμυγδαλόψιχα λευκή
4 αβγά
1 γεμάτο κ.γλ. κανέλα
βούτυρο για το ταψί
Για το σιρόπι
2 φλιτζ. ζάχαρη
3 φλιτζ. νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την κανέλα και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα μέτριο ταψί και στρώνουμε το μίγμα. Το ύψος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 εκ.
Ψήνουμε τον χαλβά για 40'. Για να δούμε αν είναι έτοιμος, τρυπάμε με μαχαίρι, που πρέπει να βγει καθαρό.
Όσο ψήνεται το γλυκό ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε όλα μαζί τα υλικά για 8' από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
Βγάζουμε τον χαλβά από τον φούρνο και τον αφήνουμε 10'.
Τον χαράζουμε σε κομμάτια και τον σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Tip
Για να βγει αφράτος ο χαλβάς, είναι σημαντικό να χτυπήσουμε αρκετά τα αβγά με τη ζάχαρη και το βούτυρο, για 10' περίπου. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τριμμένη καρύδα.