Υλικά
4 κούπες αλεύρι
1 κούπα κακάο καλής ποιότητας
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα καρύδια χοντροκοπανισμένα
1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
1 κουταλάκι νες καφέ
2 κούπες ελαιόλαδο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πορτοκάλι το χυμό και ξύσμα
1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
200 γρ. μέλι
1 1/2 κούπα νερό
1 λεμόνι τη φλούδα
1 πορτοκάλι τη φλούδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα όλα τα στερεά υλικά και μετά διαλύουμε στο νερό τον καφέ ανακατεύουμε καλά και το ρίχνουμε στο μπολ.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα καρύδια καιτο χυμό.
Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Το μίγμα πρέπει να είναι λίγο ρευστό.
Σε περίπτωση που δεν είναι το αραιώνουμε σιγά σιγά με λίγο νερό. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί και το αλευρώνουμε καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα πασπαλίζουμε από πάνω με καρύδια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30- 35 λεπτά.
Για το σιρόπι, βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μόλις πάρει βράσητο αφήνουμε 8-10 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σιροπιάζουμε το γλυκό όταν είναι και τα δυο ζεστά.