Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 ζαχαρούχο γάλα
5 αυγά
2-3 σταγόνες άρωμα αμυγδάλου ή βανίλια
ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα των φύλλων
ζάχαρη άχνη
κανέλα για πασπάλισμα της μπουγάτσας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε το πρώτο φύλλο.
Πασπαλίζουμε με λίγο κανέλα και ζάχαρη και στρώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλο.
Ζαρώνουμε τα δυο φύλλα σε λεπτές πιέτες και τα τοποθετούμε παράλληλα σε βουτυρωμένο πυρέξ.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζουμε στις μερίδες που θέλουμε.
Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο για 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρουν τα φύλλα χρυσαφί χρώμα.
Τοποθετούμε στο μπλέντερ τα 5 αυγά και τα χτυπάμε καλά.
Προσθέτουμε σταδιακά το ζαχαρούχο γάλα.
Όταν ομογενοποιηθούν κλείνουμε το μπλέντερ και προσθέτουμε την εσάνς αμυγδάλου ή βανίλια.
Ανακατεύουμε ελαφρά.
Όταν ψηθούν τα φύλλα, τα περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς και το ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, ή λίγο περισσότερο μέχρι να πήξει το μείγμα και να κόβετε με το μαχαίρι χωρίς να τρέχει.
Αφού γίνει περιμένουμε 10 λεπτά και μετά πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη άχνη και κανέλα.