Υλικά
180 γρ. φαρίνα
180 γρ. μαργαρίνη
180 γρ. καστανή ζάχαρη
50 γρ. καρυδόψυχα χοντροκομμένη
3 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. καφές στιγμιαίος διαλυμένος σε 10ml ζεστό νερό
Γλάσο-γέμιση:
100 γρ. βιτάμ
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 ml. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ + 2 κ.γ. νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το βιτάμ και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Ρίχνουμε τη φαρίνα με τη βανίλια και το μπέικιν σιγά σιγά, προσθέτουμε και τον διαλυμένο καφέ και τέλος τα καρύδια.
Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα που δεν θα κολλά.
Ρίχνουμε σε δύο στρογγυλά ταψάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο που θα γίνει και γέμιση της καρυδόπιτάς.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ μαζί με την άχνη και το βιτάμ, χτυπάμε καλά.
Ρίχνουμε και τον καφέ διαλυμένο σε 2 κουταλάκια νερό, ανακατεύουμε καλά.
Βγάζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν καλά, ξεφορμάρουμε.
Βάζουμε το 1/3 από το γλάσο-γέμιση στη μία καρυδόπιτα, επάνω τοποθετούμε τη δεύτερη.
Καλύπτουμε την καρυδόπιτά με το υπόλοιπο γλάσο και πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι.