Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας λεπτό για γλυκά
500 γρ. ανθότυρο
250 γρ. βούτυρο
1-2 αυγά
1-2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα κοφτό
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
1-2 σφηνάκια κονιάκ
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το βούτυρο να λιώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το δυόσμο, την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, τα κόβουμε στη μέση, από την κοντή διάσταση και τα βάζουμε πάνω σε άλλο.
Παίρνουμε δύο μισά φύλλα, τα βουτυρώνουμε και βάζουμε στην άκρη μια γερή κουταλιά γέμιση, την απλώνουμε αφήνοντας 3-4 εκ. κενό δεξιά κι αριστερά.
Μετά σηκώνουμε τα φύλλα στη γέμιση, τα τυλίγουμε μια στροφή, διπλώνουμε μέσα τις άκρες και συνεχίζουμε το τύλιγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τα βάζουμε φροντίζοντας οι άκρες του φύλλου να είναι από κάτω καιτα βουτυρώνουμε από πάνω.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 είναι 45 λεπτά περίπου.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε να χλιαρύνει.
Όταν χλιαρύνουν και τα μπουρεκάκια ανακατεύουμε το κονιάκ στο σιρόπι, τα περιχύνουμε και τα ξαναβάζουμε στο ζεστό φούρνο να μελώσουν.