Υλικά
2 κούπες καρυδόψυχα
1 βιτάμ
4-5 αυγά
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 γιαούρτι (200 γρ.)
1 σφηνάκι ούζο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα φαρίνα
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
Για το σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
χυμό 1/2 λεμονιού
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Ρίχνουμε το ούζο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι.
Συμπληρώνουμε το γιαούρτι, την καρυδόψυχα και τέλος το γαρίφαλο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό να μισο-κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι.