X

Σιροπιαστά Κρουασανάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα σιροπιαστά κρουασανάκια.

Υλικά

750 γρ. αλεύρι φαρίν-απ

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

3 αυγά

1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο

1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο πλήρες

ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Για το σιρόπι:

3 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

φλούδα πορτοκαλιού

1 κ.γ. κανέλα τριμμένη

Εκτέλεση

Στο μίξερ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και έχουμε αμέσως μια εύπλαστη ζύμη.

Σε επιφάνεια επίπεδη με ένα χοντρό πλάστη ανοίγουμε μέτριο σε πάχος φύλλο.

Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε τρίγωνα μεγάλα ή μικρά.

Ξεκινάμε να διπλώνουμε από την πλατύτερη πλευρά του κάθε τριγώνου και δίνουμε το γνωστό σχήμα του μισοφέγγαρου.

Τα ψήνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν.

Βράζουμε το σιρόπι για 5 λεπτά και περιχύνουμε ζεστά τα κρουασανάκια.

Μετά από 1/2 ώρα τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.