X

Ταχινοπιτάκια

Η συνταγή για τα πιο νόστιμα ταχινοπιτάκια.

Υλικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι ηλιέλαιο

2-3 ποτήρια αναψυκτικό (σπράιτ)

1 κουταλάκι μαγιά

1 κουταλάκι μαγειρική σόδα

Για τη γέμιση:

1 φλιτζ. ταχίνι

1/2 φλιτζ. ζάχαρη

κανέλα αλεσμένη

1 κ.σ. μέλι

Για το σιρόπι:

2 φλιτζ. ζάχαρη

2 φλιτζ. νερό

κανέλα

λίγες σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση

Με τα υλικά της ζύμης φτιάχνουμε μια ζύμη μαλακή και τη βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένη για 1 ώρα.

Όλα τα υλικά της γέμισης τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Φτιάχνουμε το σιρόπι.

Το αφήνουμε 5 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει.

Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλα λεπτά μήκος 15 και πλάτους 6 εκ.

Βάζουμε σε κάθε φύλλο 1 κουταλάκι γέμιση και τυλίγουμε την κάθε ταχινόπιττα σε ρολό.

Ψήνουμε τις ταχινόπιτες στο φούρνο. (Στο ταψί βάζουμε χαρτί ψησίματος).

Μόλις τις βγάλουμε ζεστές τις βάζουμε λίγες λίγες στο σιρόπι και τις βγάζουμε αμέσως.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.