Υλικά
1 κιλό ζάχαρη
1 κιλό ρώγες σταφύλι χωρίς κουκούτσια
700 γρ. ρακί
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σταφύλι από τα κοτσάνια για να μείνουν μονό οι ρώγες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και από πάνω προσθέτουμε τη ζάχαρη.
Τρίβουμε με τα χεριά μας τις ρώγες με τη ζάχαρη μέχρι να βγάλουν το χυμό τους και να γίνουν ένα μείγμα.
Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 15 λεπτά περίπου στην αρχή σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλότερα.
Μόλις το μείγμα δέσει και έχει κάνει ένα δεμένο σιρόπι το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι και μετά προσθέτουμε και την ρακί.
Κλείνουμε καλά το μπουκάλι και το κουνάμε για να ανακατευτεί το μείγμα.
Το αφήνουμε στον ήλιο για 15 μέρες.
Στραγγίζουμε το λικέρ και το βάζουμε σε καράφα.