X

Λουκουμάδες με Άρωμα Βανίλιας

Η συνταγή για τους πιο νόστιμους λουκουμάδες με άρωμα βανίλιας.

Υλικά

3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

2 κ.γ. μαγιά ξερή

200 γρ. γάλα εβαπορέ

2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά

100 γρ. ζάχαρη

2 βανίλιες

1 πρέζα αλάτι

λάδι για το τηγάνισμα

Για το γαρνίρισμα:

μέλι, καρύδια, σουσάμι, κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλάτι, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τη ζάχαρη.

Στο μεταξύ σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξερή μαγιά.

Κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα στο αλεύρι και μέσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει όμορφη και ελαστική.

Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα, και αφήνουμε να σταθεί και να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος για 2 με 3 ώρες.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι, το ζεσταίνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε κομμάτια ζύμης (αναλόγως πόσο μεγάλους θέλουμε τους λουκουμάδες).

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.

Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια ή σουσάμι και κανέλα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.