X

Χαλβάς Καραμελένιος

Πώς θα φτιάξετε τον πιο νόστιμο καραμελένιο χαλβά.

Υλικά

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο

2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό ή ανάμικτο

3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

4 φλιτζ. τσαγιού νερό

1 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη

2 ξυλάκια κανέλα

1 μεγάλο πορτοκάλι, το ξύσμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να πάρει το σιμιγδάλι λίγο χρώμα, να ξανθύνει.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τζίντζερ.

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τον εξής τρόπο: αφήνουμε πρώτα να πιάσει λίγο κάτω η ζάχαρη και μετά ανακατεύουμε φέρνοντας προς τα πάνω το μίγμα.

Επαναλαμβάνουμε ώσπου να πάει παντού η ζάχαρη.

Προσθέτουμε μία μία τις κούπες το νερό.

Το θέλουμε δροσερό για να παγώσει τη ζάχαρη και να δημιουργήσει κομμάτια καραμέλας.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και βάζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα ξυλάκια κανέλας.

Ανακατεύουμε ώσπου να δέσει.

Αφαιρούμε την κανέλα και στρώνουμε σε φόρμα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.