X

Ρολάκια με Χαλβά του Μπακάλη

Η συνταγή για ρολάκια με χαλβά του μπακάλη, σε διάφορες παραλλαγές.

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα φρέσκια

Γέμιση α’:

150 γρ. χαλβά

50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Γέμιση β΄:

3-4 κ.σ. ταχίνι

4-5 κ.σ. καστανή ζάχαρη

1 μπολ χοντροκομμένα καρύδια

λίγη κανέλα

Γέμιση γ΄:

2 μήλα τριμμένα

1 μπολ χοντροκομμένα καρύδια

5-6 κ.σ. καστανή ζάχαρη

κανελογαρίφαλο

Εκτέλεση

Ανοίγουμε τη σφολιάτα και την πλαταίνουμε λίγο με τον πλάστη.

Πολτοποιούμε το χαλβά με ένα πιρούνι-ή αντίστοιχα τρίβουμε τα μήλα-,ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε όποια γέμιση θέλουμε.

Τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.

Βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη για να κόψουμε καλύτερα τις φέτες.

Κόβουμε φέτες και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.