Υλικά
3 αυγά
2 φρυγανιές τριμμένες
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
Για το σιρόπι:
3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
1 ξύλο κανέλας
5 καρφάκια γαρίφαλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει.
Έπειτα το ξύσμα, τα καρύδια, τα σιμιγδάλι, τις φρυγανιές τριμμένες, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για το σιρόπι βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υλικά και βράζουμε για 5 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια, φτιάχνουμε το σιρόπι και με καυτό σιρόπι περιχύνουμε το γλυκό.