X

Χαλβάς με Καρύδα

Πώς θα φτιάξετε χαλβά με καρύδα.

Υλικά

1 κούπα καλαμποκέλαιο

1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό

2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό

3 κούπες ζάχαρη

4 κούπες νερό

1 βανίλια άρωμα

1 1/2 κούπας ινδοκάρυδο

3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

ινδοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού, να βράσουν για 5 λεπτά.

Σοτάρουμε το σιμιγδάλι με το λάδι σε σιγανή φωτιά.

Ανακατεύουμε διαρκώς να ψηθεί, χωρίς να γίνει σκούρο.

Ρίχνουμε το μίγμα σιμιγδαλιού στο σιρόπι και ανακατεύουμε.

Όταν το μίγμα πήξει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας είναι έτοιμο.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε μέσα το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα, πατάμε με ένα κουτάλι να πάρει το σχήμα της φόρμας.

Αφού κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο, και επάνω αν θέλουμε βάζουμε γλυκό κουταλιού.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.