Υλικά
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν
130 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
2 αυγά
130 γρ. μαργαρίνη
7 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο
Για το σιρόπι:
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο
2 βανίλιες
4 κ.σ. νερό
200 γρ. φουντούκια
200 γρ. αμύγδαλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και τη μαργαρίνη και φτιάχνουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με μαρμελάδα.
Παίρνουμε μία κατσαρόλα για να ετοιμάσουμε το σιρόπι.
Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το νερό και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Έπειτα προσθέτουμε τα φουντούκια και τα αμύγδαλα (τα οποία έχουμε ψιλοκόψει) και τα στρώνουμε πάνω από τη μαρμελάδα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει καλά κόβουμε σε τριγωνάκια κι αν θέλουμε τα βουτάμε σε κουβερτούρα.