Υλικά
1½ ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
3 κουταλιές κακάο, καλής ποιότητας
4 αυγά
3/4 ποτηριού ζάχαρη
Για την κρέμα:
5 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι
5 ποτήρια γάλα, φρέσκο
1 βανίλια
3 αυγά
1 κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
καρύδια για στόλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε τα καρύδια και το κακάο.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τη διπλώνουμε στο μίγμα μας με απαλές κινήσεις.
Βάζουμε το πιο πάνω μίγμα σε ταψί το οποίο έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και το ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να στεγνώσει.
Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά το κόβουμε μικρούς κύβους.
Ετοιμάζουμε την κρέμα μας. Χτυπάμε όλα τα υλικά της κρέμας και την ψήνουμε σε μια κατσαρόλα.
Ενώνουμε την κρέμα με τους κύβους του κέικ που έχουμε ψήσει και τα βάζουμε όλα αυτά σε ένα πυρέξ.
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά, και μετά στρώνουμε την κρέμα σαντιγίπάνω στο γλυκό.
Στολίζουμε με καρύδια.