Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι συμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κ.σ. βούτυρο (γάλακτος)
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
Εκτέλεση
Βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από τη ζάχαρη.
Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγογδάρτη.
Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
Τρώγεται κρύα ή ζεστή.