X

Παραδοσιακό Κλωστάρι

Η συνταγή για παραδοσιακό κλωστάρι.

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1/2 κιλό φλιτζάνι βούτυρο γάλακτος, λιωμένο

1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

2 κουταλάκια κανέλα

Για το σιρόπι:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Απλώνουμε ένα φύλλο, το βουτυρώνουμε, βάζουμε άλλο ένα φύλλο το βουτυρώνουμε και αυτό.

Ανακατεύουμε τα καρύδια με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Πασπαλίζουμε το φύλλο που βουτυρώσαμε με το μείγμα και το τυλίγουμε ρολό.

Το βάζουμε στο ταψί όπως είναι ρολό να γίνει σαν σαλιγκάρι, αρχίζοντας από το κέντρο του ταψιού.

Κάνουμε το ίδιο μέχρι να γεμίσουμε όλο το ταψί. Όταν θα γεμίσει το ταψί τα αλείφουμε με ένα πινέλο, βούτυρο και ψήνουμε για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Αφήνουμε το κλωστάρι να κρυώσει και ρίχνουμε το σιρόπι όταν είναι ζεστό αλλά όχι καυτό.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.