X

Ένα Τέλειο Τραγανό Εκμέκ

Πώς θα φτιάξετε ένα τέλειο τραγανό εκμέκ.

Υλικά

600 γρ. κανταίφι

300 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

5 ποτήρια ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

1 κουταλιά χυμό λεμονιού

Για την κρέμα:

1 1/2 λίτρο γάλα

6 κουταλιές άνθος αραβοσίτου

5 κουταλιές σιμιγδάλι ψιλό

3 κρόκους

1 1/2 ποτήρι ζάχαρη

2 βανίλιες

ξύσμα λεμονιού

Για την επικάλυψη:

σαντιγί

αμύγδαλα φιλέ ψημένο

Εκτέλεση

Ξύνουμε πολύ καλά το κανταΐφι, το βουτυρώνουμε καλά παντού, το στρώνουμε στο ταψί μας και το ψήνουμε αργά να ροδίσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι μας και όταν κρυώσει το κανταΐφι το σιροπιάζουμε με κουτάλα παντού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της κρέμας στην κατσαρόλα και τα βάζουμε στη φωτιά να δέσει ανακατεύοντας συνεχώς.

Στρώνουμε την κρέμα μας πάνω στο κανταΐφι και περιμένουμε να κρυώσει.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα, πασπαλίζουμε τέλος με τα αμύγδαλα φιλέ.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.