X

Μοναδική Καρυδόπιτα

Η συνταγή για μία μοναδική καρυδόπιτα.

Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελάδος

1 κεσεδάκι φρυγανιά τρμμένη

1 κεσεδάκι σπορέλαιο

200-250 γρ. καρύδια τριμμένα

2 αυγά

3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη

1/2 κουταλάκι κανέλα

2 κουταλάκια μπέκιν

2 κουταλάκια σόδα φαγητού

1 βανίλια

1 φλιτζάνι αλεύρι

Για το σιρόπι:

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

1/2 λεμόνι (το χυμό του λεμονιού)

Για την επικάλυψη:

1 1/2 κουβερτούρα

1 κρέμα γάλακτος (250 ml)

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα όλα τα υλικά μαζί (τα αυγά τα χτυπάμε χώρια και προσθέτουμε στο πιο πάνω μείγμα).

Δεν χρησιμοποιούμε καθόλου μίξερ.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Αυτό το ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Αφού κρυώσει η καρυδόπιτα ετοιμάζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε.

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα αφού πρώτα προσθέσουμε και την κρέμα γάλακτος.

Μόλις λιώσει περιχύνουμε με τη σοκολάτα την καρυδόπιτα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.