Υλικά
5 αυγά
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 φακελάκι μπέικιν
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και το χυμό του
λίγη ινδική καρύδα (προαιρετικά)
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Χτυπάμε πολύ καλά τα αυγά με τη ζάχαρη (όσο πιο άσπρο γίνει το μείγμα τόσο καλύτερο).
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και μόλις γίνει ένα ωραίο μείγμα προσθέτουμε και την ινδική καρύδα, αν χρησιμοποιήσουμε, ανακατεύοντας ελαφρώς.
Το βάζουμε σε ταψί και έτοιμο για το φούρνο μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, το γάλα το ρίχνουμε στο τέλος μέσα στο σιρόπι αφού ήδη το έχουμε αφαιρέσει από την εστία της κουζίνας.
Τέλος, όταν ψηθεί το γλυκό το σιροπιάζουμε αμέσως.