Υλικά
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
4 κούπες γάλα
1/4 κούπας βούτυρο
2/3 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
2/3 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
2 κρόκοι
βανίλια
2/3 κούπας βούτυρο λιωμένο
άχνη και κανέλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε το γάλα, που έχουμε ζεστάνει καλά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε και τη ζάχαρη.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα και κατόπιν κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Όταν η κρέμα κρυώσει ,ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα και τη βανίλια και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με βούτυρο.
Ρίχνουμε την κρέμα και κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου μισή ώρα. Όταν τη σερβίρουμε την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.