X

Σμυρνέικο Σιροπιαστό

Πώς θα φτιάξετε σμυρνέικο σιροπιαστό.

Υλικά

Για τη βάση:

2 1/2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι

1 1/2 κούπες ζάχαρη

γάλα, όσο πάρει για να γίνει μια σχετικά σφιχτή ζύμη

1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ.γ. μαστίχα

1 κ.γ. σόδα

Για το σιρόπι:

2 κούπες νερό

2 1/2 κούπες ζάχαρη

Για την κρέμα:

1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής, ή ό,τι άλλη κρέμα προτιμάτε

600 ml γάλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και την κοπανισμένη μαστίχα (την κοπανίζουμε μαζί με μια κουταλιά σιμιγδάλι στο γουδί, γιατί η μαστίχα "κολλάει") και τα ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και τη σόδα, και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου γίνει αρκετά σφιχτό, αλλά να απλώνετε εύκολα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι περίπου 25x33 εκ. ή στρόγγυλο 32 εκ. και το απλώνουμε με μία σπάτουλα για να πάει παντού.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος), και το βάζουμε περίπου μισή ώρα να ψηθεί.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά και το βράζουμε περίπου 8 λεπτά.

Με κρύο το γλυκό και ζεστό το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο, λίγο με ένα κουτάλι σούπας, και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας για 5 λεπτά με το μίξερ.

Αδειάζουμε την κρέμα στο γλυκό και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, να δέσει η κρέμα με το γλυκό.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.