Υλικά
Για τη βάση:
2 1/2 κούπες τσαγιού σιμιγδάλι
1 1/2 κούπες ζάχαρη
γάλα, όσο πάρει για να γίνει μια σχετικά σφιχτή ζύμη
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. μαστίχα
1 κ.γ. σόδα
Για το σιρόπι:
2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
Για την κρέμα:
1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής, ή ό,τι άλλη κρέμα προτιμάτε
600 ml γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν και την κοπανισμένη μαστίχα (την κοπανίζουμε μαζί με μια κουταλιά σιμιγδάλι στο γουδί, γιατί η μαστίχα "κολλάει") και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γάλα και τη σόδα, και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου γίνει αρκετά σφιχτό, αλλά να απλώνετε εύκολα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι περίπου 25x33 εκ. ή στρόγγυλο 32 εκ. και το απλώνουμε με μία σπάτουλα για να πάει παντού.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς (ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος), και το βάζουμε περίπου μισή ώρα να ψηθεί.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε το σιρόπι στη φωτιά και το βράζουμε περίπου 8 λεπτά.
Με κρύο το γλυκό και ζεστό το σιρόπι το ρίχνουμε λίγο, λίγο με ένα κουτάλι σούπας, και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τα υλικά της κρέμας για 5 λεπτά με το μίξερ.
Αδειάζουμε την κρέμα στο γλυκό και την απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγη ώρα, να δέσει η κρέμα με το γλυκό.