X

Τα πιο Νόστιμα Μελομακάρονα

Η συνταγή για τα νοστιμότερα παραδοσιακά μελομακάρονα.

Υλικά

2 κούπες ελαιόλαδο

3/4 της κούπας χυμό πορτοκαλιού

1/4 της κούπας κονιάκ

1 κούπα ζάχαρη

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα

1 ξύλο κανέλας

10 γαρύφαλα

8 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για το σιρόπι:

2 κούπες μέλι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

1/2 λεμόνι, τον χυμό

Για το πασπάλισμα:

καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Βράζουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα σε μισή κούπα νερό, επί 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το σουρώνουμε και κρατάμε το 1/4 της κούπας.

Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ.

Χτυπάμε αρκετή ώρα το λάδι με τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το αρωματισμένο με τα κανελλογαρύφαλα νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε λεκάνη και ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι, ζυμώνοντας με τα χέρια.

Όταν ενωθούν καλά τα υλικά μας ( δεν πρέπει να παραζυμώσουμε ), παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την πλάθουμε σε οβάλ σχήματα.

Ακουμπάμε το οβάλ επάνω στον τρίφτη του κρεμμυδιού και πιέζουμε, με ολόκληρο τον δείχτη του χεριού μας, στο κέντρο κατά μήκος του οβάλ, έτσι ώστε να αποτυπωθεί το ανάγλυφο στην μπροστινή όψη του μελομακάρονου.

Το ξεκολάμε με προσοχή, ρολλάροντας το από τα πλάγια και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

Ψήνουμε τα μελομακάρονα σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο στους 175 βαθμούς, επι 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, επί 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού και βράζουμε ακόμα 2 λεπτά.

Ξαφρίζουμε.

Μόλις ψηθούν τα μελομακάρονα, τα αφήνουμε 5-6 λεπτά να κρυώσουν λίγο και τα περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι.

Τα αναποδογυρίζουμε μία δύο φορές και τα αφήνουμε να κρυώσουνε εντελώς.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με καρυδόψιχα.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.