X

Βασιλόπιτα με Άρωμα Λεμονιού

Πώς θα φτιάξετε βασιλόπιτα με άρωμα λεμονιού.

Υλικά

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη

6 αυγά (χωρισμένα)

230 γρ. γάλα

1 βανίλια

1 μέτριο λεμόνι (το ξύσμα και το χυμό του)

420 γρ. αλεύρι

20 γρ. μπέικιν

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει και προσθέτουμε έναν- έναν τους κρόκους και τη βανίλια.

Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε στο τέλος το γάλα, το χυμό από ένα λεμόνι και το ξύσμα του.

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και μόλις ενσωματωθούν ανακατεύουμε μέσα απαλά τη μαρέγκα.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί (Νο 30) ή φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.