Υλικά
1 φλ. βούτυρο
2 φλ. ζάχαρη
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. γάλα
1 φλ. αμυγδαλόψιχα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
4 αυγά
3 βανίλιες
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τ’ αυγά ένα ένα, τις βανίλιες, το γάλα, το κονιάκ, την αμυγδαλόψιχα και τέλος το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν και τα έχουμε κοσκινίσει.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι 28-30εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε στους 180ο για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.
Με λιωμένη σοκολάτα ή αμύγδαλα γράφουμε την χρονιά.