X

Βασιλόπιτα με Άρωμα Τσουρέκι

Πώς θα φτιάξετε βασιλόπιτα με άρωμα τσουρέκι.

Υλικά

7 αυγά

250 γρ. βούτυρο

2 κούπες ζάχαρη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

500 γρ.αλεύρι φαρίνα

1 φακελάκι και 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι

1 φακελάκι μαχλέπι

μισό κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη

1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να δέσουν τα υλικά και να ασπρίσει το βούτυρο.

Έπειτα ρίχνουμε τα αυγά ένα ένα με προσοχή να μην κόψει το μείγμα μας.

Όταν ενσωματωθούν καλά, προσθέτουμε το γιαούρτι και αφού χτυπήσουμε για 1-2 λεπτά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό, το μαχλέπι, τη μαστίχα και το μπέικιν πάουντερ.

Κατόπιν το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά σιγά. Τα αμυγδαλάκια τα ρίχνουμε στο τέλος.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί μέτριο και ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας στους 175 βαθμούς (αντιστάσεις) για 45 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο).

Tip

Μπορείς να την σκεπάσεις με ένα πλούσιο στρώμα σοκολάτας ή πραλίνας.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.