X

Aμυγδαλωτοί Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες

Η συνταγή για αμυγδαλωτούς παραδοσιακούς κουραμπιέδες.

Υλικά

600 γρ. αμύγδαλα ψίχα

600 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 κρόκοι αυγών

225 γρ. ζάχαρη ψιλοκοπανισμένη

900 γρ. αλεύρι

1 κ.γ. κανέλλα

1 φλιτζ. του καφέ κονιάκ

ζάχαρη άχνη για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Xτυπάμε το βούτυρο με το χέρι σε πήλινη λεκάνη πολύ ώρα μέχρι να ασπρίσει.

Προσθέτουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε το χτύπημα.

Pίχνουμε τους κρόκους ένα έναν, καθώς και την κανέλλα και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε πολύ καλά.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες, τους τοποθετούμε σε ταψί και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10’.

Όταν τους βγάλουμε από το φούρνο, τους τυλίγουμε, ζεστούς όπως είναι σε ζάχαρη άχνη και τους βάζουμε σε πιατέλα κατά στρώσεις.

Σε κάθε στρώση ρίχνουμε από πάνω άφθονη ζάχαρη άχνη με το συρμάτινο κόσκινο, για να πέφτει αφράτη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.