X

Κουραμπιέδες Αμυγδάλου

Πώς θα φτιάξετε κουραμπιέδες αμυγδάλου.

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη

100 γρ. ζάχαρη άχνη

350 γρ. βούτυρο γάλακτος

200 γρ. φυτίνη

3 βανίλιες

150 γρ. τσίπουρο

500 γρ. αμύγδαλα (όχι ξεφλουδισμένα) καβουρντισμένα

1 κιλό αλεύρι

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για την επικάλυψη:

ανθόνερο ή ροδόνερο (προαιρετικά)

500 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν μαζί σε μια λεκάνη.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, τα βούτυρα, τις βανίλιες και το τσίπουρο και τα χτυπάμε αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε.

Αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και τους τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.

Τους αφήνουμε να κρυώσουν, ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.