X

Κουραμπιέδες με Σοκολάτα

Η συνταγή για κουραμπιέδες με σοκολάτα.

Υλικά

300 γρ. βούτυρο γάλακτος

500 γρ. βιτάμ

3 κρόκους

200 γρ. ζάχαρη άχνη

1/2 ποτηράκι του κρασιού τσίπουρο

200 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα

200 γρ. σοκολάτα τριμμένη

αλεύρι μαλακό όσο σηκώσει (περίπου 2 κιλά)

2 σακουλάκια ζάχαρη άχνη

10 κ.σ. κακάo

ανθόνερο

Εκτέλεση

Χτυπάμε αρκετή ώρα στο μίξερ το βούτυρο, το βιτάμ με τους κρόκους, το τσίπουρο και τη ζάχαρη. Το μείγμα θα γίνει αφράτο σαν σαντιγί.

Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα (κομμένα σε χοντρά κομμάτια) και τη σοκολάτα.

Ρίχνουμε σιγά - σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι μας.

Φροντίζουμε η ζύμη να μην γίνει σκληρή, αντίθετα πρέπει λίγο να κολλάει στο χέρι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς (αέρα) μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Έχουμε ήδη ρίξει σε ταψί πολύ ποσότητα άχνης ανακατεμένη με το κακάο.

Μόλις βγάλουμε τους κουραμπιέδες (καυτούς), τους ρίχνουμε στο ταψί, τους ραντίζουμε με το ανθόνερο και τους σκεπάζουμε με την υπόλοιπη άχνη- κακάο.

Επίσης...

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Περισσότερα από

Γλυκά

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Χαλβάς Πορτοκαλένιος χωρίς Λάδι

Η συνταγή για πορτοκαλένιο χαλβά χωρίς λάδι.

Ρυζόγαλο µε Αποξηραµένα Φρούτα

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με αποξηραµένα φρούτα.

Καρυδάτο

Η συνταγή για καρυδάτο.

Τούρτα Κανταΐφι με Κεράσια

Μια τούρτα κανταϊφένια και ανάλαφρη, με μια μικρή επίγευση από άρωμα τριαντάφυλλου, που γίνεται το ίδιο πανέμορφη και νόστιμη με φράουλες.

Η Καρπουζόπιτα της Μήλου

Ένα από τα πιο παράξενα και πρωτότυπα γλυκά της παράδοσης, που το φτιάχνουν οι νοικοκυρές της Μήλου

Καρυδόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιµη καρυδόπιτα.

Τριγωνάκια Νηστίσιµα

Η συνταγή για νηστίσιµα τριγωνάκια.

Κανταΐφι Παραδοσιακό µε Καρύδια

Πώς θα φτιάξεις κανταΐφι παραδοσιακό µε καρύδια.