Υλικά
μελομακάρονα
Για την κρέμα:
500 γρ. γάλα
500 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κορν φλάουερ
2 βανίλιες
καρύδια για την διακόσμηση και μέλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος τη βανίλια, τα 40 γρ. ζάχαρη (τη μισή ποσότητα δηλαδή) και τα βάζουμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα υπόλοιπα 40 γρ. ζάχαρη, παίρνοντας λίγο από το μείγμα του γάλακτος (πριν ζεσταθεί) και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σ’ αυτό.
Μόλις βράσει η κρέμα και δέσει την αδειάζουμε πάνω από τα μελομακάρονα που τα έχουμε απλώσει σε ένα πυρέξ ή ταψί.
Το αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά στο ψυγείο, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη.
Πασπαλίζουμε με καρύδια, μέλι και κανέλα.