Υλικά
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
180 γρ. φρέσκια μαγιά
1 φακελάκι αποξηραμένη μαγιά
1 1/2 κιλό αλεύρι
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια
λίγη βανίλια
6 αυγά
250 γρ. βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη ζεσταμένο αλλα όχι καυτό
διάφορα αποξηραμένα φρούτα
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό νερό προσθέτοντας και 1 φλιτζάνι αλεύρι κι αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Βάζουμε σε τάπερ τη ζάχαρη το χυμό πορτοκαλιού και το γιαούρτι και τα ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα και τα αυγά χτυπημένα καλά.
Σε λεκανίτσα ρίχνουμε 1 1/2 κιλό αλεύρι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα της ζάχαρης και το χυλό της μαγιάς. Ζυμώνουμε διπλώνοντας.
Τέλος περιχύνουμε τη ζύμη με το ζεστό βούτυρο διπλώνοντας προς κάθε κατεύθυνση.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένο να διπλασιαστεί η ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία και σχηματίζουμε ορθογώνια.
Πασπαλίζουμε με κανελο-ζάχαρη και ρίχνουμε στην επιφάνεια τα ανάμεικτα φρούτα ψιλοκομμένα.
Τυλίγουμε σε χαλαρό ρολό και ενώνουμε σε σχήμα κουλούρας.
Κάνουμε με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού 15 κοψιές στην περιφέρεια του κύκλου σχηματίζοντας πέταλα, δεν κόβουμε μέχρι τέρμα.
Γυρίζουμε τα πέταλα στο πλάι κατά την ίδια φορά έτσι ώστε το ένα να καλύπτει λίγο το άλλο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν.
Αλείφουμε με μείγμα αυγού γάλακτος και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μπήγουμε το μαχαίρι και να βγαίνει στεγνό.