Υλικά
6 1/2 - 7 1/2 φλιτζάνες αλεύρι μαλακό
1 μαργαρίνη (250 γρ.)
2 κουταλιές φυτίνη, (110 γρ. περίπου)
4 αυγά (χωρισμένα)
2 φλιτζάνες ζάχαρη (420 γρ.)
ξύσμα 2 λεμονιών
1 φακελάκι μαχλέπι κοπανισμένο (8-10 γρ.)
2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κρασοπότηρο γάλα
Για το πασπάλισμα:
1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκοπανισμένα, ανακατεμένα με 2-3 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη φυτίνη ώσπου να ασπρίσουν.
Χωριστά χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη και ύστερα από λίγο ρίχνουμε το γάλα.
Χτυπάμε για λίγο ακόμα και έπειτα ανακατεύουμε τα δυο μείγματα (βούτυρα με αυγά). Ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε τις 6 φλιτζάνες αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το ξύσμα, το μαχλέπι και το αλάτι.
Κρατάμε τη 1 1/2 για να δούμε πόσο θα μας ζητήσει η ζύμη.
Τα ανακατεύουμε καλά και μέσα εκεί ρίχνουμε το προηγούμενο μείγμα.
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ακόμα μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη μαλακιά που δεν κολλάει στα χέρια
Πλάθουμε μικρά τσουρεκάκια σε ότι σχήμα θέλουμε.
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού ελαφρώς χτυπημένο.
Πασπαλίζουμε με αμυγδαλο-ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 12 με 15 λεπτά το κάθε ταψί μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.