Υλικά
Για τη ζύμη:
350 γρ. αλεύρι για τσουρέκια
150 γρ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα ενός λεμονιού
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. μαργαρίνη χλιαρή
1 φακελάκι μαγιά
1 βανίλια με άρωμα λεμόνι ή απλή
Για τη γέμιση:
ψιλοκομμένες φλούδες από 2 λεμόνια ή ξύσμα χοντροτριμμένο
50 γρ. ζάχαρη καστανή
125 γρ. σταφίδες ξανθές μουλιασμένες σε κονιάκ και στραγγισμένες
Εκτέλεση
Βάζουμε σε λεκανίτσα το χυμό, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη μαγιά, την μαργαρίνη ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε σκεπασμένη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε 10 ίσες μπαλίτσες. Με πλάστη ανοίγουμε φύλλο 20 εκ.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης και βάζουμε από 1 κ.σ. σε κάθε φύλλο.
Πιάνουμε τις άκρες σαν πουγκί και τις στρίβουμε.
Πατάμε με την παλάμη μας τα τσουρεκάκια μέχρι να γίνουν στρογγυλά, πλακέ.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, τα αφήνουμε 30 λεπτά ακόμη, τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα περίπου.