Υλικά
300 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
300 γρ. φύλλο
150 γρ. βούτυρο γάλακτος
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 κιλό άχνη ζάχαρη
2 κρόκοι αυγών
λίγο ανθόνερο
Εκτέλεση
Περνάμε τα αμύγδαλα από τη μηχανή.
Tα βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη και 1/2 φλιτζ. νερό και τα βράζουμε 2’-3’.
Kατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τους κρόκους και μια κουταλιά ανθόνερο.
Kόβουμε τα φύλλα λουρίδες.
Λιώνουμε το βούτυρο παίρνουμε μια μια λουρίδα, τη βουτυρώνουμε, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνα.
Tοποθετούμε τα τρίγωνα σε βουτυρωμένο ταψί, σε σιγανή φωτιά ώστε να ψηθούν χωρίς να κοκκινήσουν.
Tα βγάζουμε από τον φούρνο και τα πασπαλίζουμε με μπολικη άχνη ζάχαρη.