Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι
1 κουτ. του γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
20 γραμμ. μαγιά
1 πρέζα βανίλια
1 φλιτζ. του καφε σπορέλαιο
Για το τηγάνισμα:
μπόλικο ηλιέλαιο
Για το σερβίρισμα:
μέλι και κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, τη βανίλια και το σπορέλαιο.
Προσθέτουμε 2 νεροπότηρα νερό.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά και η ζάχαρη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι.
Ενώνουμε το αλεύρι με το υγρό μίγμα και δουλεύουμε καλά με το σύρμα (αυγογδάρτη) της κουζίνας ώστε να γίνει ομοιογενές και να μην έχει σβώλους.
Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και τη βάζουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Δουλεύουμε με το σύρμα για 1 λεπτό το μίγμα.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο καλά σε μια κατσαρόλα.
Μόλις κάψει με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε ζύμη και τη ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι.
Έχουμε δίπλα 1 ποτήρι με χλιαρό νερό για να ξεπλένουμε το κουτάλι.
Μόλις οι λουκουμάδες γίνουν χρυσοί τους βγάζουμε και τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Μόλις τελειώσει το τηγάνισμα τους βάζουμε σε πιατέλα, τους περιχύνουμε με μέλι και τους πασπαλίζουμε με κανέλα.