Υλικά
1.500 γρ. γάλα
8 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού
1 νεροπότηρο ζάχαρη
2 κουταλιές κανέλα τριμμένη
2 κουταλιές ζάχαρη
1½ κούπα ζάχαρη καστανή
2 αβγά & 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
Για το φύλλο
2 κούπες αλεύρι
χυμό από 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές λάδι
½ κουταλάκι σόδα
½ κούπα νερό
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω με προσοχή για να μην κολλήσει το αλεύρι.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Ανοίγω ένα φύλλο και το απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί.
Από πάνω βάζω 1 κουταλιά κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.
Χτυπάω 2 αβγά με 1 φλιτζανάκι γάλα και 1 κουταλιά κανέλα και περιχύνω την κρέμα.
Πασπαλίζω την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει προτού την κόψω.
Ανάβω τον φούρνο στους 170°C.
Βάζω στην κατσαρόλα το γάλα και μόλις ζεσταθεί λίγο προσθέτω το αλεύρι και το κορν φλάουρ και ανακατεύω με προσοχή για να μην κολλήσει το αλεύρι.
Μόλις αρχίσει να πήζει η κρέμα, προσθέτω τη ζάχαρη και το ξύσμα.
Μόλις πήξει η κρέμα, την αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύω όλα τα υλικά για το φύλλο και ζυμώνω. Ανοίγω ένα φύλλο και το απλώνω σε βουτυρωμένο ταψί.
Από πάνω βάζω 1 κουταλιά κανέλα και 2 κουταλιές ζάχαρη και από πάνω στρώνω την κρέμα.
Χτυπάω 2 αβγά με 1 φλιτζανάκι γάλα και 1 κουταλιά κανέλα και περιχύνω την κρέμα.
Πασπαλίζω την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και βάζω το ταψί στον φούρνο για 40 - 45 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμη η πίτα, τη βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει προτού την κόψω.