Υλικά
•2 ποτήρια νερό
•300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•100 γρ. βούτυρο
•200 γρ. Αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
•100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
•ξύσμα από 1 λεμόνι
•5 αβγά
•λάδι για το τηγάνισμα
Για το σιρόπι
•1 ποτήρι νερό
•1 ποτήρι ζάχαρη
•1 λεμονόκουπα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό και το βούτυρο και τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά να πάρουν 2 - 3 βράσεις.
Μετά προσθέτω αμέσως το ξύσμα και το αλεύρι και ανακατεύω για να μη σβολιάσει.
Όταν το αλεύρι αρχίσει να ξεκολλάει από την κατσαρόλα, την αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω μέσα τα αμύγδαλα και αφήνω τα υλικά να κρυώσουν λίγο.
Χτυπάω τα αβγά, τα ρίχνω στην κατσαρόλα και ανακατεύω πολύ καλά να ενωθούν μεταξύ τους.
Αν σβολιάσει το αλεύρι, το χτυπάω λίγο με το μίξερ.
Βάζω στο τηγάνι λάδι και μόλις ζεσταθεί παίρνω από το μίγμα κουταλάκι κουταλάκι και το ρίχνω στο τηγάνι.
Τηγανίζω τους σβίγκους προσεκτικά και τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
Ετοιμάζω το σιρόπι: Βάζω στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη λεμονόκουπα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζω το σιρόπι για 5 - 6 λεπτά αφότου ξεκινάει το βράσιμο. Αν θέλω, βάζω και λίγο ποτό (ό,τι έχω).
Περιχύνω τους σβίγκους με το σιρόπι και ρίχνω από πάνω τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.